Πώς μπορείτε να είστε πιο ευτυχισμένοι, με καλύτερη ψυχική διάθεση και υγεία;

Η ευτυχία είναι πολλές φορές θέμα τρόπου σκέψης. Η νοητική προσέγγιση διαφόρων καθημερινών καταστάσεων μπορεί να διαμορφώνεται έτσι ώστε το κάθε πρόβλημα να γίνεται, μεταξύ άλλων, και πηγή άντλησης διδαγμάτων και δύναμης.

Μερικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα, ακόμη και στις πιο αντίξοες καταστάσεις, να παραμένουν ψύχραιμοι και να βρίσκουν στήριξη απ’ όλες τις ευλογίες και τα θετικά που τους έδωσε η ζωή. Σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς.

Δεν υπάρχει μια μαγική λύση που να εφαρμόζεται στην κάθε περίπτωση. Και σίγουρα υπάρχουν καταστάσεις λιγότερο ή περισσότερο δύσκολες.

Το σημαντικό είναι να αναπτύξουμε ένα τρόπο σκέψης που να ψάχνει τα θετικά που έχουμε, να τα τονίζει και να μας τα υπενθυμίζει. Ταυτόχρονα χρειάζεται να μας ενεργοποιεί, απομακρύνοντας την απογοήτευση, για να δουλεύουμε συνεχώς, με ηρεμία και αποφασιστικότητα, για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι καλό να συγκρατήσουμε μερικά μυστικά, που θα μας διευκολύνουν, να έχουμε σταθερά ένα τρόπο σκέψης ο οποίος θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευτυχία:   

1. Μάθετε να είστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχετε, ενώ μη σταματάτε να κυνηγάτε χωρίς άγχος αυτά που θέλετε, προσπαθώντας να γίνετε αύριο καλύτεροι από ό,τι σήμερα.

2. Μπορείτε να διώξετε την κακή διάθεση, τη μελαγχολία και την κατάθλιψη με τακτική αερόβια σωματική άσκηση, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία, το κολύμπι και το ήπιο τρέξιμο.

3. Όσο περισσότερους ανθρώπους βοηθάτε τόσο πιο πλούσιοι θα γίνετε. Προσφέρετε τη βοήθειά σας, χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα.

4. Η κοινωνική ζωή του ατόμου ωφελεί εξίσου την υγεία, όπως η άσκηση και η διατροφή. Καλλιεργείτε τις σχέσεις σας, προσφέρετε στην κοινωνία και θα ζείτε καλύτερα.

5. Ευτυχισμένος άνθρωπος δεν είναι αυτός που βιώνει μια σειρά συγκεκριμένων καταστάσεων, αλλά εκείνος που έχει συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης της ζωής.

6. Η ευτυχία βρέθηκε ότι συσχετίζεται με το διάβασμα, τις κοινωνικές σχέσεις ή δράσεις και τη θρησκεία, ενώ η δυστυχία με πολλές ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης.

7. Οι άνθρωποι με αυξημένη τάση να συγκρίνουν το εισόδημά τους με το εισόδημα άλλων είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν ασχολούνται τόσο με το θέμα.

8. Το γέλιο στην εργασία καταπολεμεί το στρες, χαλαρώνει τους εργαζομένους, βελτιώνει τη διάθεσή τους και προάγει την αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητά τους.

https://www.medlook.net/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: