12 Tips για να νιώσεις και πάλι ευτυχία

Έχετε σκεφτεί όμως, ότι το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα  δικά μας χέρια και με τα πιο απλά, καθημερινά, πράγματα μπορούμε εύκολα, να ξεκλειδώσουμε το λουκέτο της καρδιάς μας και να νιώσουμε και πάλι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι;
Η ευτυχία δεν είναι προνόμιο των τυχερών αλλά αυτών που βρίσκουν τρόπους να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή, ακριβώς όπως έρχεται και πάνω από όλα, δεν χάνουν την πίστη και την αγάπη προς τον ίδιο τους τον εαυτό!
Αν λοιπόν τον τελευταίο αισθάνεσαι πως η ευτυχία σε έχει εγκαταλείψει … αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω 12 βήματα,  όσα είναι και τα ζώδια, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου και θα σε φέρουν μερικά βήματα πιο κοντά στην ευτυχία.
Απόκτησε αρκετές δραστηριότητες… όπως ένας Κριός
Σήκω από τον καναπέ, άφησε επιτέλους το laptop που έχει γίνει προέκταση των χεριών σου και ξεκίνησε μία νέα δραστηριότητα, ένα νέο χόμπι. Βάλε λίγη ενέργεια στη ζωή σου, ακριβώς όπως κάνει ένας Κριός, ο οποίος λατρεύει τα σπορ και βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Αν ο χρόνος ή τα οικονομικά σου, σε περιορίζουν, αρκεί να αφιερώσει το λιγότερο 30 λεπτά ημερησίως για περπάτημα. Η κίνηση απελευθερώνει στον οργανισμό σου, τις ενδορφίνες, τις ορμόνες που διώχνουν μακριά την θλίψη και επαναφέρουν την χαρούμενη διάθεση!

Πες ένα μεγάλο «ευχαριστώ» με ευγένεια σε όποιον σε έχει στηρίξει, όπως κάνει ένας Ταύρος
Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο και σταμάτα να παίρνεις πάντα το ρόλο του θύματος. Υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που σε έχουν υποστηρίξει, σε έχουν βοηθήσει και είναι πραγματικά κοντά σου! Δείχνοντας την εκτίμησή σου και λέγοντας μέσα από την καρδιά σου, ένα μεγάλο ευχαριστώ είτε με λόγια, είτε με πράξεις, θα νιώσεις και εσύ από την πλευρά σου χαρά! Σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες, η εκτίμηση τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους γύρω μας, είναι ένα μεγάλο βήμα για την προσέγγιση της ευτυχίας!

Οργάνωσε μία εκδρομή στη φύση και απόλαυσε τον καθαρό αέρα όπως ένας Δίδυμος …
Μπορεί το ταμείο να είναι μείων, ή να μην έχεις την διάθεση να βγεις από το σπίτι, όμως χωρίς περιττά έξοδα και με λίγη θέληση, μπορείς να κάνεις έναν περίπατο στην εξοχή και να απολαύσεις την φύση. Η επαφή με τη γη, χαρίζει ενέργεια, ευεξία, οξυγόνο που είναι τα βασικά συστατικά για να νιώσεις χαρά …

Δείξε την αγάπη σου όπως κάνει ένας Καρκίνος
Ένας Καρκίνος, δεν έχει εγωισμούς, αλλά δείχνει απεριόριστα την αγάπη και την φροντίδα του …. Κάνε το πρώτο βήμα λοιπόν, δείξε τα συναισθήματά σου, στην οικογένεια, στους φίλους, στο ταίρι σου ή σε οποιοδήποτε άτομο για το οποίο τρέφεις συναισθήματα και να έχεις την βεβαιότητα, ότι πολύ σύντομα  ότι έδωσες θα πάρεις – αυτό είναι νόμος- !

Κάνε χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω σου, όπως ένας Λέοντας
Σίγουρα θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή, να κάνεις έναν άνθρωπο να γελάσει και να νιώσει χαρά και ταυτόχρονα και εσύ από την πλευρά σου  ένιωσες ευτυχία!!!  Η ευτυχία έρχεται και μέσα από τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή … Δώσε χαρά λοιπόν σε ένα αγαπημένο σου άτομο, κάνε ένα κομπλιμέντο, πες ένα ανέκδοτο, κάνε ένα απλό δωράκι που μπορεί να έχεις φτιάξει και εσύ με τα χεράκια σου και σε διαβεβαιώνω , ότι δείχνοντας την γενναιοδωρία ενός Λέοντα, θα νιώσεις ευτυχία!

Διατήρησε καθαρό τον προσωπικό σου χώρο… όπως ένας Παρθένος
Μήπως τον τελευταίο καιρό, δεν βρίσκεις το χρόνο αλλά ούτε και το κέφι, να καθαρίσεις τον προσωπικό σου χώρο και να βάλεις σε μία τάξη το σπίτι σου; Έρευνες έχουν δείξει, ότι η σκόνη και η ακαταστασία σε ένα χώρο, δημιουργούν συναισθήματα θλίψης και άγχους. Γίνε λοιπόν περισσότερο τελειομανής, όπως ένας Παρθένος… πέταξε τα άχρηστα αντικείμενα, κάνε μία γενική καθαριότητα, κάνε μία όμορφη και βολική κατασκευή στο σπίτι και σίγουρα μετά θα νιώθεις πολύ πιο όμορφα, όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου!
Χαμογέλασε το ίδιο αυθόρμητα  όπως ένας Ζυγός …
Επέβαλε στον εαυτό σου το χαμόγελο και από τη στιγμή που θα το καθιερώσεις, θα νιώσεις και ευτυχία! Ακόμα και αν δεν σου αρέσει ή δεν το συνηθίζεις να χαμογελάς εύκολα… κάνε μία προσπάθεια. Η φυσική αντίδραση του χαμόγελου, έχει άμεση δράση με τον εγκέφαλο. Μελέτες έχουν αποδείξει, ότι απλά και μόνο χαμογελώντας, μπορείς να αυξήσεις τα επίπεδα σεροτονίνης, που είναι υπεύθυνα για την βελτίωση της ψυχολογικής σου διάθεση. Πάρε παράδειγμα από τους Ζυγούς, που το χαμόγελο το έχουν στο «τσεπάκι» τους και χαμογέλασε λοιπόν, έστω και αν προσποιείσαι …

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, για σκέψη, διάβασμα και περισυλλογή όπως κάνει ένας Σκορπιός
Ο μεγαλύτερος εχθρός μας, είναι ο εαυτός μας, αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές εμείς οι ίδιοι προκαλούμε τα δεινά που ζούμε, με τον λάθος τρόπο σκέψης και επιλογών.  Φιλοσόφησέ το λίγο … Βρες την άκρη του νήματος που κρύβεται μέσα σου, αφιέρωσε χρόνο για σκέψη, περισυλλογή, για διάβασμα και αναζήτηση … ακριβώς όπως κάνει ένας Σκορπιός! Η αναζήτηση αλλά και η μοναχικότητα κάποιες στιγμές, μας βοηθούν να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε τα πράγματα γύρω μας, από μία πιο σοφή οπτική γωνία!

Συγχώρεσε όποιον σε πίκρανε, το ίδιο εύκολα όπως ένας Τοξότης
Η δύναμη της συγχώρεσης, χαρίζει ανακούφιση και θα σε βοηθήσει να κάνεις το επόμενο βήμα, να γυρίσεις μία νέα σελίδα στη ζωή σου που θα σε κάνει να νιώσεις πιο χαρούμενα και δημιουργικά. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει, ότι με την συγχώρεση μπορεί ένας άνθρωπος να βελτιώσει τόσο την συναισθηματική όσο και στην φυσική του κατάσταση! Γι’ αυτό λοιπόν, δώσε τόπο στην οργή και συγχώρεσα το ίδιο εύκολα όπως ένας Τοξότης … μην ξεχνάς όμως … συγχώρεσε και τον ίδιο σου τον εαυτό για τα λάθη σου!

Βάλε στη ζωή σου νέους στόχους και κάνε τα πλάνα σου για να τους πραγματοποιήσεις, όπως ένας Αιγόκερως….
Τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ένας Αιγόκερως … Όταν μία πόρτα κλείνει, μία νέα θα ανοίξει με νέες ευκαιρίες … το μόνο που σου μένει να κάνεις, είναι να θέσεις στόχους και πλάνο δράσης! Αντιμετώπισε τα πράγματα γύρω σου με λογική και βάλε σε πρόγραμμα τη ζωή σου και τις υποχρεώσεις σου. Μην ξεχνάς εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής …

Ζήσε τη στιγμή όπως ένας Υδροχόος
Διώξε από το μυαλό σου κάθε δυσάρεστη σκέψη και δώσε προσοχή σε αυτά που ήδη έχεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου … Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ πιο δυσάρεστη θέση από εσένα και που θα είχαν ανάγκη έστω και την μικρή υποστήριξή σου. Ζήσε την κάθε στιγμή, σαν να είναι τελευταία, χωρίς να σκέφτεσαι το πριν και το μετά και απόλαυσε ακόμα και τα απλά, καθημερινά πράγματα, μέχρι την τελευταία τους σταγόνα, ακριβώς όπως κάνει ένας απρόβλεπτος και εκρηκτικός Υδροχόος!

Κάνε όνειρα για το μέλλον σου … όπως ένας Ιχθύς
Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί, που το βράδυ όταν πήγαινες στο κρεβάτι σου, πριν κοιμηθείς, έκανες όνειρα και φανταζόσουν ότι ήσουν υπερ-ήρωας, γνωστό είδωλο της pop ή έστηνες σενάρια για όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις;  Προχώρα λοιπόν… βρες και πάλι το παιδί που κρύβεται μέσα σου, κλείσε τα μάτια και άφησε την φαντασία σου ελεύθερη. Κάνε όνειρα σαν έναν ρομαντικό Ιχθύ και έστω και αν κάποια από τα όνειρά σου είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν απόλαυσε το ταξίδι, έστω και αν δεν φτάσεις στον προορισμό

msn

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. Ανώνυμος Said:

    ευχαριστω με βοηθησατε πολυ


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: