Έξυπνοι κανόνες για να μην μείνετε ποτέ απένταροι

Η οικονομική κρίση σοβεί, οι μισθοί  βρίσκονται στα τάρταρα και ουδείς σκέφτεται αυτή την περίοδο την αποταμίευση.

Όχι βέβαια γιατί δεν το επιθυμούμε αλλά διότι με τα σημερινά δεδομένα οριακά καταφέρνουμε να βγάζουμε το μήνα και να μην μένουμε …απένταροι/ρες.

Ακολουθώντας όμως κάποιους από τους παρακάτω κανόνες δεν θα ξεμείνουμε ποτέ πια από χρήματα.

Πως;

1. Η μέθοδος “50/30/20″ Η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε εκείνους που διαθέτουν ένα σταθερό εισόδημα, αλλά δεν καταφέρνουν να αποταμιεύσουν χρήματα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, αν ανήκετε σ’ αυτή τη κατηγορία, είναι να υπολογίσετε ότι το 50% του μισθού σας θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών, όπως οι λογαριασμοί και η τροφή.

Παράλληλα, θα υπολογίσετε ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% του μισθού σας, προκειμένου να το διαθέσετε σε λιγότερο σημαντικά πράγματα για την διαβίωσή σας, όπως ο ρουχισμός. Τέλος, υπολογίστε ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του μισθού σας και αφήστε  το στην άκρη για ώρα ανάγκης.

2. Η “απλή” μέθοδος Η δεύτερη μέθοδος απευθύνεται σε εκείνους που δεν τους αρέσει να βάζουν αυστηρούς κανόνες στον εαυτό τους.

Η “απλή” μέθοδος προτείνει τον διαχωρισμό του budget σε δυο μέρη, τα μόνιμα έξοδα και όλα τα υπόλοιπα. Ως μόνιμα έξοδα ορίζεται το ποσό που ξοδεύετε για τα απαραίτητα, τροφή- λογαριασμούς, ενώ ως “όλα τα άλλα” ορίζεται η διασκέδαση και οι αγορές, χωρίς τις οποίες μπορείτε να ζήσετε.

3. Η μέθοδος του “βασικού budget” H τρίτη μέθοδος απευθύνεται σε εκείνους που διαθέτουν σταθερό εισόδημα και είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες για να βάλουν χρήματα στην άκρη.

Το πρώτο βήμα για τη μέθοδο του “βασικού budget” είναι να πάρετε μολύβι και χαρτί και να υπολογίσετε πόσα ξοδεύετε για να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες.

Μετά τον υπολογισμό έρχεται το μίνιμουμ budget που μπορείτε να διαθέσετε για την κάλυψη των αναγκών αυτών, έτσι από τα χρήματα που αφήνετε στην άκρη μπορείτε να διαθέσετε κάποιο ποσό για να κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας.

Πηγή http://www.life2day.gr:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: