24 μυστικά για να επιτύχει ένας γάμος

 1. Μοιραστείτε τα πάντα μεταξύ σας. Το πιο σημαντικό, είναι τα συναισθήματά σας. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να πατάτε σε κοινό έδαφος αν δεν επικοινωνείτε μεταξύ σας.
 2. Όταν συμβαίνουν κακά πράγματα, να θυμάστε ότι μπόρα είναι και θα περάσει.
 3. Η στοργή φέρνει μεγαλύτερη αγάπη. Αγγίξτε ο ένας τον άλλον, φιληθείτε για καλημέρα και κάντε άφθονο σεξ (ακόμα κι αν είστε πολλά χρόνια μαζί.) Η οικειότητα και η στοργή βοηθούν πραγματικά να παραμένετε συνδεδεμένοι.
 4. Τα παιδιά μπορεί να είναι αγχωτικά αλλά να θυμάστε επίσης ότι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα σας λείπει η παιδική τους ηλικία.
 5. Αφήστε τα μικρά πράγματα να περάσουν και δώστε έμφαση στα μεγάλα. Σε 10 χρόνια από σήμερα πιστεύετε ότι θα θυμάστε ποιος αδειάζει το πλυντήριο πιάτων;
 6. Γεμίστε το ψυγείο με τα αγαπημένα του τρόφιμα – είναι πολύ εύκολο να το κάνετε και δεν θα το ξεχάσει ποτέ!
 7. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και κάνε ό,τι πραγματικά αγαπάτε και σας γεμίζει ενέργεια. Για να είναι ευτυχισμένο ένα ζευγάρι θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και ως ξεχωριστά άτομα.
 8. Αποφύγετε να δίνετε τη σιωπηλή λύση στα προβλήματά σας. Συζητήστε για τα πράγματα που σας ενοχλούν, μην αφήνετε τα αρνητικά συναισθήματα να σας κατακλύζουν γιατί αργά ή γρήγορα θα εκραγείτε.
 9. Μην φοβάστε να συμβιβαστείτε. Ακούγεται σαν μια κακή λέξη, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την ώθηση και την έλξη μιας σχέσης.
 10. Μην θεωρείτε δεδομένο ο ένας τον άλλο. Θα πρέπει να δουλεύετε για την σχέση σας όλη την ώρα.
 11. Διατηρείστε τον αυθορμητισμό σας. Αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές της τελευταίας στιγμής γίνονται και τα δωράκια – εκπλήξεις είναι μια ωραία κίνηση για τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί.
 12. Να είστε ευγενικοί! Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται μερικές φορές, αλλά να θυμάστε ότι αγαπάτε (ελπίζουμε) τον/την σύντροφό σας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον πλανήτη και ότι εσείς επιλέξετε να τον/την παντρευτείτε.
 13. Γιορτάστε καθετί καλό συμβαίνει.
 14. Βρείτε νέα πράγματα και νέες ασχολίες για να κάνετε μαζί όπως ποδηλασία, μαθήματα μαγειρικής, ενασχόληση με τον κήπο. Είναι απλά ένας άλλος λόγος για να περνάτε τον σας μαζί δημιουργικά.
 15. Πείτε του/ της τι χρειάζεστε. Όσο και να το θέλετε το έτερον σας ήμισυ δεν μπορεί να διαβάζει κάθε φορά το μυαλό σας!
 16. Μιλήστε λίγο πριν τον ύπνο, όσο κουρασμένοι κι αν είστε – ειδικά αν έχετε παιδιά.
 17. Κάντε έναν προϋπολογισμό μαζί. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μιλήσετε για τα σχέδιά σας και τα όνειρα για το μέλλον.
 18. Δείξτε τον ενθουσιασμό σας όταν ο/η σύντροφος σας κάνει κάτι ιδιαίτερο για εσάς. Μπορεί να νομίζετε ότι το ξέρει αλλά είναι ωραίο να εκφράζετε τα συναισθήματα σας «δυνατά.»
 19. Προσπαθήστε να αποφεύγετε όσο μπορείτε τις άσκοπες επικρίσεις και την αρνητικότητα.
 20. Μη ξεχνάτε να γελάτε. Μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά.
 21. Να είστε πιο γενναιόδωροι με τον χρόνο και τα χρήματα.
 22. Προσπαθήστε να θυμάστε γιατί ερωτευτήκατε τον/την σύντροφό σας. Είτε αυτό ήταν η αίσθηση του χιούμορ ή οι φιλοδοξίες και η δύναμή του πάντα να το υπενθυμίζετε στον εαυτό σας.
 23. Εκτιμήστε αυτά που έχετε.
 24. Απολαύστε το παρόν. Σε όποια φάση κι αν είστε αγκαλιάστε την καθημερινότητα σας και απολαύστε την.   http://www.baby.gr
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: